Fastelavn

Fredag d. 28. februar 2014

Sikken et brag af en fastelavnsfest som vi har holdt på Høve Friskole i dag.

Dagen startede som altid med morgensamling, hvor vi selvfølgelig sang fastelavnssange, og hvor vi fik en samgsprøve på nogle af alle de flotte udklædninger både børn og voksne var iført. (Det skal lige nævnes at vi også sang en enkelt sang på engelsk, og der var bemærkelsesværdigt mange af de yngste elever som både læste og sang med. Mon ikke at det er engelsk undervisningen i yngstegruppen der bærer frugt?)

Efter morgensamlingen gik klasserne i gang med at stille deres boder op:

0-1. Klasse havde en bod, hvor man skulle skyde med bue og pil. Det var ikke helt så nemt, som det så ud til ved første øjekast og mange måtte om bag køen igen i håb om denne gang at gøre sig fortjent til en præmie.

2. Klasse havde en bod der hed: Lianspisning. Her skulle man konkurrere om, hvem der hurtigst kunne spise en hel lian, som til forveksling kunne minde om lakrids- jordbær- og karamelsnørebånd. Både voksne og børn kastede sig ud i det til stor morskab for dem, der kiggede på. Der var mange måder at angribe opgaven på og det var imponerende, hvor hurtigt det kan gøres.

3.klasse havde en bod, hvor man med mundenskulle finde vingummier, der gemte sig i mel og derefter flytte dem over i en skål. Man kunne hurtigt se, hvem der havde prøvet lykken i denne bod. Hurtigst var Malthe fra 4. Der fandt 7 stykker på 5 sek.

Hos 4.-5. Klasse kunne man bowle. Man skulle vælte 5 ud af 10 kegler for at få en præmie. Yngstegruppen havde 3 forsøg, mellemgruppen 2 og ældstegruppen og voksne havde kun et enkelt forsøg. Der var lang kø, for at få lov til at prøve, men det stoppede ikke folk fra at gå om bag køen, hvis de ikke havde væltet nok kegler.

6. klasse havde lavet følesansebod, hvor man skulle kravle gennem en spiralformet gang ind i midten med bind for øjnene. Her skulle man så stikke sin hånd ned i 4 forskellige kasser. Da man så kom ud igen, skulle man så fortælle, hvad man troede der befandt sig i kasserne. Hvis man gættede rigtigt kunne man vinde en Premie, der blev overrakt senere på dagen.

Hos 9. klasse kunne man spille bordtennis - rundt om bordet - en gammel klassiker.

7.-8. klasse havde stillet en Wii op og udfordrede folk i disciplinen: Just Dance. Det går kort fortalt ud på, at man har en instruktør, der viser de dansetrin man skal lave til musikken. Man skal så gøre det efter, så godt man kan. Wii'en registrere ens bevægelser og man får så point efter hvor godt man klare det. Sidst på dagen blev de tre bedste dansere kåret. Det var rigtigt dejligt at se, hvordan alle morede sig med stå i og gå rundt og prøve de forskellige boder.

Da alle eleverne havde været igennem udfordringerne i boderne gik det løs med tøndeslagning ude på græsplænen. Og det var skønt, at vejrguderne havde begunstiget os med et fantastisk vejr, så vi også kunne få et forårsglimt ud over udsigten. Fastelavnstønderne blev smadret helt efter planen.

Inden en fælles afslutning i hallen, var det tid til en frokostpause, hvor tiden også skulle bruges på at stemme om de bedste kostumer og den bedste bod. Afslutningen i hallen forløb også helt efter planen, hvor der blev uddelt præmier for bedste udklædning i hver gruppe, kattekonge og katte dronning i hver gruppe, bedste boder og vindere af konkurrencerne i selve boderne. Hvilket gaveorgie.

Vindere udklædning

*Vindere i bedste udklædning:

Yngstegruppe: Anine

Mellemgruppe: Pia

Ældstegruppe: Rasmus B

Lærere: Anni

Kattekonger og dronninger

Kattekonger og dronninger:

Yngstegruppe: Lucca & Marius

Mellemgruppe: Kristine & Tricia

Ældstegruppe: Frederik og Frederikke

Bedste boder:

9. klasse 'rundt om bordet', stærkt efterfulgt af 3. klasse 'slik på tallerken'

Det har været en helt igennem fastastisk dag for både elever, forældre, lærere og pædagoger. Her er hvad Anni's bud på

"Hey en fest !!!!!!!!!!!!

Kære elever på Høve Friskole sikken en fest I har holdt i dag.

Sjove fantasifulde udklædninger, spændende og udfordrende boder har I udtænkt og opstillet, det har været så dejlig en dag.

Det er super, som lærer at opleve så engagerede og oplagte elever små som store, som med smil og højt humør bare for sådan

en fastelavnsdag til at køre på skinner.

Samarbejde og ansvarsfølelse - I scorer topkarakter"

Billederne fra denne forrygende fastelavnsdag med vilde udklædninger, fastelavnsboder med konkurrencer og meget andet, er klar i galleriet. Se mere her

God weekend, alle sammen