Første skoledag

Søndag d. 11. august 2013

Sikken et brøl der lød over Esterhøj i dag da Høve Friskole affyrede det nye skoleårs raket! Det kunne helt sikkert, som Marianne også håbede på, høres både i Grevinge, Asnæs, årevejle, Hørve og Vig da raketmotorerne var varmet op under hallens tag for at kulminere i årtiers gjaldende hurra. Og taget løftede sig et par tommer - helt som planlagt. Måske var det meget godt, at vores pedel stadig er på ferie. Så er der chance for at vi kan nå at reparere skaderne inden han er tilbage.

Raketaffyring var ikke det eneste der stod på programmet i dag. Klokken 10 mødtes elever, forældre, lærere, ledelse og bestyrelse traditionen tro ved flagstangen og sang det nye skoleår i gang. Herefter gik turen ind i hallen, hvor bestyrelsesformand Jonas bød velkommen til alle - nye og gamle. Der blev klappet af alle de elever som har haft fødselsdag i løbet af sommerferien, og så var det endelig tid til at se giraffen! Vores nye skoleleder Stinna Engelsbak stillede alle tilfreds med en beretning om sig selv og sin historie, og minsandten om ikke hun også bød på en fortælling om den Grimme Ælling. Det blev gjort i fineste Høve Friskole stil med et passende moderne touch. Tak for det.

Blomster var der selvfølgelig til 0./1. klasse ganske som vi plejer. Denne gang i form af hyben buske, som vi skal have glæde af i mange år frem. Så blev raketten fyret af som skrevet oven over, og ligeledes, ganske som vi plejer, dannede alle en flagallé for 0./1. klasse og sang dem godt og trygt over i deres nye klasselokaler med omkvædet af 'Livstræet'. Resten af eleverne fulgte trop og gik over og besigtigede de nye klasselokaler og ikke mindst de nye grupper - Yngste Gruppe, Mellem Gruppe og Ældstegruppe. Forældre og bestyrelse måtte ikke komme med i klasserne. De var foment adgang, og måtte pænt blive i hallen. Her kunne alle komme med ønsker, tips og gode råd til vores nye skoleleder. Og der blev skrevet side op og side ned. Forældrene på Høve Friskole har aldrig manglet ord, og det er vi glade for. Det er en af grundstenene på vores skole, og det er altid vigtigt at have noget at arbejde med.

Efter en stund i klasselokalerne og i hallen, mødtes parterne igen på plænen foran hallen for at nyde den medbragte frokost og hinandens selvskab, og klokken 12:45 hviskede alle elever ønsker for det nye skoleår i ørerne på tre kasser brevduer, hvorefter de blev sluppet løs for at sprede ønskerne for hele Odsherred.

Det har været en fantastisk første skoledag i dag. Fuld af liv, gensynsglæde og mod. Med sådan en start på et nyt skoleår, så kan det kun blive et godt og spændende et af slagsen.

Selv om første skoledag har været fuld af traditioner, så bliver det nye skoleår ikke som alle de foregående. Vi starter op med en helt ny struktur, hvor eleverne er delt op i tre grupper - Yngste Gruppe, Mellem Gruppe og Ældstegruppe. Det har vi ikke prøvet før i den grad som vi kommer til det nu. Det er nyt for såvel lærere som elever og forældre. Derfor har vi også valgt at bruge hele næste uge på introduktionsuge, hvor eleverne får rig mulighed for at finde sig til rette i den nye grupper og med de nye kammerater. Vi glæder os alle til at komme rigtig godt i gang med alle de traditioner som Høve Friskole har opbygget igennem mange år, og med alt det nye som vores nye stryktor og vores nye skoleleder kommer til at byde på. Vi ses.