Høve Friskole er reddet på målstregen

Onsdag d. 23. februar 2015

Det var en vildt fantastisk dejlig besked skoleleder Gunvor Thomsen kunne komme med til morgensang i dag. Høve Friskole er reddet på målstregen. Det blev kart i går aftes på informationsmødet, da bestyrelsesformand Peter Arnfeldt fortalte at alle brikker er faldet på plads således at vores skønne skole kan fortsætte sit virke. Der var klapsalver og jubel fra eleverne, da de hørte om hvordan forældre, bylaug og støttekreds har skaffet godt en million kroner som kan hjælpe skolen over de økonomiske vanskeligheder. Og der var flere klapsalver da eleverne høre om at Sparekassen Sjælland og Nykredit ligeledes støtter op omkring skolen og lokalsamfundet. Det kan godt være, at der i dag bliver lidt mere gang i klasseværelserne end sædvanligt - og mon ikke også der er glæde og jubel på lærerværelset?

Det er ubeskrivelig skønt at kunne høste frugten af den fantastiske indsats som alle skolens venner og bekendte har ydet i de sidste par måneder for at tilvejebringe de nødvendige midler. Vi er helt oppe og ringe, og der skal selvfølgelig lyde en kæmpe stor tak til alle som har været med til at bidrage på forskellig vis. Ud over at det nu bliver muligt at arbejde hen imod en sikker og sund økonomi, så har situationen også bidraget med et endnu bedre sammenhold blandt vores elever og forældre og skole og lokalsamfund. Et sammenhold som vi agter at tage vare på og udbygge således at vi alle sammen kan være med til at sikre at Høve Friskole eksisterer i mange år endnu, og at sikre at Høve by har en skole som bidrager til livet i landsbyen og kan danne ramme om masser af spændende og vigtige aktiviteter.

Der er, som det også blev sagt gentagne gange under informationsmødet i går aftes, et kæmpe puslespil der nu skal lægges. Vi har fundet brikkerne. Nu skal det samles, og bestyrelse, likviditetsgruppe, bylaug og støttekreds får nok at se til. Det skal vi dog ikke tænker videre over i dag - nu skal vi fejre begivenheden og nyde sejrsrusen, smile og klappe på skuldre og prale af vores alle sammens evne til at løfte i flok - det er jo netop en af Høve Friskoles gamle kæpheste.

I går aftes havde vi besøg af TV-Øst og Nordvestnyt - du kan se artikler og indslag her:

Der blev sunget ekstra højt med til morgensang i dag, da eleverne havde fået at vide at deres elskede skole består - og hvis i undrer jer over hvilken sang der synges - så er det selvfølgelig Høve Friskoles helt egen sang som vi har fået foræret af Vibeke Aggerboe.