Valg på Høve Friskole

Fredag d. 19. juni 2015

I denne uge var der valg i det ganske land, men på Høve Friskole afholdt Ældstegruppen deres helt eget. De dannede partier og førte valgkamp. Der blev diskuteret, reklameret og holdt taler. Mellemgruppen deltogt i forløbet som vælgere og fre-dag oprandt så den store dag, hvor krydset skulle sættes. Fredag for-middag blev de sidste taler holdt og derefter var der afstemening. Der var stor spænding og eleverne levede sig meget ind i valget. De for-talte, at det var en helt særlig følelse, at få lov at sætte sit kryds. Som flere sagde: ”Vi er jo ikke en gang 18 år!” Eleverne fortalte, at de fik et helt andet indblik i demokrati og valg, da de fik lov til selv at arbejde med nogle af de problemstillinger, man møder i politik. Nogle mærkede endda, trods den gode tone, der var, at det nogle gange kan virke meget personligt.