Parkour på Høve Friskole

Mandag d. 30. aprilj 2013

- For 3. til 9.klasse!

Vi er så heldige her på Høve Friskole, at vi har fået et samarbejde med Ung I Odsherred.

Dette betyder, at der i idrætstimerne fra den 15. maj og frem til 13.juni, vil komme en gæsteunderviser på besøg.

Det er Stian Sloth Nielsen fra Ung I Odsherred der er projektmedarbejder, som vil komme på besøg. Han vil undervise os i Parkour.

Da Stian var oppe og se hvad vi blandt andet har i redskabsrummet og vores ude faciliteter, var han især vild med vores udeområde. Så der er stor chance for at idrætstimerne vil foregå udendørs. Derfor husk tøj, så det er muligt at være ude, muligvis også regntøj hvis vejret skulle drille os lidt.

Og hvad er så Parkour??

Meget meget kort sagt handler det om at komme fra A til B på kortets tid via forhindringer, men at det så samtidig kan se super elegant ud.

Der foregår blandt andet parkour træning i Gymnasie hallen i Asnæs torsdage fra kl 19:00 til 20:30, samt på Grundtvigsskolen i Nykøbing mandag fra kl 17:00 til 19:00 og torsdage kl 17:00 til 18:30, så hvis I er lidt nysgerrige bør I helt sikkert kigge ind.

Parkour-holdet har en facebook gruppe under navnet UIO Parkour, hvor de lægger forskellige film klip ind. Udover det ligger der også en masse på Youtube. Meget spændende at se :-)

Hvorfor kun 3. til 9. klasse?

Parkour kræver en vis styrke, og mange af de forhindringer der skal forceres har en vis størrelse. Derfor har vi valgt ikke at tilbyde Parkour for de mindste elever, da det vil være vanskeligt at hjælpe alle de yngste elever igennem programmet. Vi håber at kunne tilbyde lignende tiltag for de yngste på et andet tidspunkt.