Regnbuens koloni

Lørdag d. 6. juli 2013

*Mandag - Onsdag i denne uge har mere end 30 elever været på koloni i Regnbuen.

Børnene mødte ind mandag morgen imellem klokken 7 og klokken 9, hvor de blev modtaget af Katrine, Per og Jens, som har været tovholdere på kolonien alle dagene. Det var glade og ivrige unger der mødte op - og de kunne næsten ikke vente på at teltene blev sat op. Dette blev gjort i løbet af formiddagen, hvor en håndfuld forældre hjalp til. Det gik rimelig smertefrit. Der var fire telte som skulle sættes op - to 'Vig festival tipier' og to villa telte. Da teltene var stillet op, flyttede børnene ind nogenlunde klassevis - en klasse i hvert telt.

Efter frokost stod der 'Stomb' på programmet. Børnene blev inddelt i tre grupper, som hver blev udstyret med diverst genstande til at lave rytmer med. Der var spande, vandekander, grydelåg, gryder, elefanter, bøger, stole, pinde og meget mere. Hver gruppe fik en halv time til at indøve en rytme, som så skulle vises til de andre grupper. En af grupperne overraskede ved at fremføre skolens nye sang udsat for fede rytmer. Resten af eftermiddagen blve brugt på fri leg og hygge ved bålet og i teltene. Der var planlagt et orienteringsløb, men det måtte vi aflyse på grund af regnvejr. Ikke fordi børnene ikke måtte blive våde - men fordi en del af posterne indeholdt tegne og skrive opgaver, hvilket ikke er så let når det øser ned. Da regnen holdt op, blev der spillet rundbold indtil aftensmaden.

*Mandag aften hyggede vi igen omkring bålet og bagte snobrød. Det kræver en vis tålmodighed, men det gik fint for de fleste. Omkring klokken 20, blev de yngste puttet i teltene med godnathistorier, og dette fortsatte indtil klokken 22 hvor de sidste blev sendt i soveposerne. Det var lidt svært at få ro i teltene denne aften. Oven på en dag med fuld knald på, kan det være svært at falde til ro, og når man er mange i et telt tager det tid at finde sig til rette. Det gik dog til sidst. Alle sov godt igennem.

Tirsdag morgen var de morgenfriske oppe allerede klokken 6. Der blev spillet spil inde i Regnbuen for ikke at vække de som ville sove lidt mere, og klokken 7 blev morgenmanden serveret. Herefter gik alle i lige linie ned til Høve strand, hvor der blev soppet og badet og lavet kunst. Lise (Marie fra 1. klasses mor) var med på stranden og stod for den kreative del med at male på papir og sten. På vej hjem igen gik turen forbi kiosken på campingpladsen, hvor der blev snoldet is, slik og sodavand.

Efter frokost arbejdede de kreative videre på deres strand-malerier, og resten spillede rundbold, kongespil og legede med vandballoner. Vi måtte også finde solcreme frem. Solen bragede ned på skolen hele eftermiddagen. Det var skønt.

Til aften var der igen hygge omkring bålet. Andreas spillede guitar til et par sange, og der blev spist lidt lækkerier. Vi kom lidt sent i gang med aftenhyggen fordi det ikke var til at stoppe med at spille rundbold. Det har været koloniens helt store hit. Da det var ved at være sengetid blev de mindste sendt først i soveposerne lige som dagen før. Der var lidt tandbørstningsproblemer - en del af børnene vidste ikke lige hvor de havde gjort af tandbørsterne siden sidst, og det er ikke altid så nemt at skulle bruge alternativer. Men det gik. Og så læste de største børn godnathistorier for de mindste. Det var fantastisk hyggeligt, og der var hurtigt ro i teltene.

Onsdag morgen var der igen nogle fra 1. klasse som var rimelig morgenfriske. De spillede spil igen imens morgenmaden blev forberedt. Og så var det afsted på gård-besøg. Signe, Magnus og Jesper viste gården frem. Det var fantastisk spændende og lærerigt. Alle fik lov at klappe en to dage gammel kalv, og der blev fortalt om kælvning og malkning, og agrøder og foder blev vist frem. De modigste børn smagte lidt på de forskellige foderblandinger. Det er nok ikke sidste gang skolen tager på besøg sådan et sted.

Onsdag eftermiddag gik så med at pakke sammen, rydde op og pakke telte ned, og da det kedelige var overstået, blev der spillet rundbold igen indtil de fleste blev hentet af deres forældre. Alle var godt trætte og mætte af oplevelser og skøn forplejning.

Det har været en fantastisk god koloni. En af de vigtige parametre til at måle hvordan det er gået er, at ingen af børnene måtte hentes før tid, ud over det der var planlagt, og det endte også med at flere blev og sov end planlagt. Det tager vi som et tegn på at kolonien har været en success. Det er klart at der opstår nogle konflikter, når så mange børn er samlet så tæt. Men børnene har klaret sig igennem udfordringerne og krydset nogle grænser. De store har hjulpet de små - og omvendt. Det er fantastiske børn der går på Høve Friskole. Og så er det fantastiske forældre der har børn på Høve Friskole. Kolonien havde ikke været den samme uden forældrenes hjælp med forplejning, oprydning, opbakning og aktiviteter. Tusind tak for hjælpen.

Alle billeder fra kolonien findes i vores galleri.